Uvjeti poslovanja

Dabionica

Dabionica – obrt za dizajn i druge usluge (dalje u tekstu: Dabionica) omogućuje vam korištenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge web-stranice Dabionica.

Korištenjem bilo kojeg dijela web-stranice Nova runda te svih njezinih dijelova i podsiteova, smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

Dabionica polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web-stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Dabionice i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Dabionica zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na web-stranici bez obaveze prethodne najave.

Links to other websites

Web-stranica Dabionice sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje web-stranice Dabionica koristite na vlastitu odgovornost i Dabionica ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na ovoj web-stranici (i izvan nje) isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. Dabionica ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svom portalu.

Zaštita privatnosti i osobnih podataka

Web-stranica Dabionica poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja. Ovisno o pristanku korisnika (posjetitelja), Dabionica može prikupljati njihove određene osobne podatke u skladu s važećom hrvatskom i EU regulativom.

Prikupljanje, obrada i zaštita osobnih podataka korisnika (posjetitelja) web-stranice Dabionica uređeno je posebnim pravilima o Zaštiti privatnosti i osobnih podataka, te će svaki korisnik (posjetitelj) prilikom otvaranja web-stranice na jasan i transparentan način biti upućen na takva pravila.

Web-stranica Dabionica koristi kolačiće (eng. cookies), na što će svaki posjetitelj web-stranice jasano i transparentno biti upozoren. Sve o kolačićima možete pročitati na posebnim pravilima o Zaštiti privatnosti i osobnih podataka.

Obveze korisnika

Korisnicima web-stranice Dabionica strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga web-stranice Nova runda
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na web-stranici Nova runda ne odražavaju stav vlasnika-osnivača, uprave i/ili administratora web-stranice, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi vlasnika-osnivača, uprave i/ili administratora web-stranice, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Izmjene uvjeta korištenja

Dabionica zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.